Кобилини стени

Кобилини стени са внушителни варовикови скали, които се намират в непосредствена близост до хижа Пръшевица във Врачанския Балкан. До тях водят няколко маршрута:

1. От хижа Пършевица (намира се на 25 км. от Враца). Това е може би най-краткия маршрут. Тръгва се по пътека започваща срещу хижата и маркирана с желони след 25-30 мин. изкачване сте на билото, откъдето продължавате по пътеката и в дясно от вас ще видите стените. Просто няма как да ги пропуснете или да се изгубите. 🙂

2. От село Миланово (София-Миланово – 1.30 ч.). Тръгва се по пътека извън селото, която в последствие става широк черен път, минава се покрай овчарника на селото и се продължава по пътека с желони. Тъй като се движехме постоянно по билото на чести места посичахме като запазвахме посоката си. След известно време стените се показаха и продължихме към тях. Маршрутът е много приятен и изпъстрен с красиви гледки към отсрещните била и села, а при добра видимост се вижда Витоша.
Времетраенето на този маршрут е 3.30 часа.

3. От село Оплетня (София-Оплетня – 1.30 ч.). Това маршрутът, който към настоящия момент не сме минавали, а информацията, на която попаднахме подготвяйки разходката си до стените за него е изключително малко. Ако желаете да се информирате за този маршрут, то статията тук ще ви бъде от полза.

Публикувано в Северозападна България. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *